"De røde damene" lever i nuet, er glade og positive og de fokuserer på å gjøre det beste ut av dagene og livet slik som livet ble...

Noen av damene er nettopp blitt trykket opp som kunstkort.

Det er et ønske at damene finnes og selges fra NKS veiledningssentrene for pårørende i hele Norge - til inntekt for arbeidet med barn, unge og voksne pårørende til rusmiddelavhengige.

søndag 24. november 2013

Pilot prosjekt i Sandnes - Rød knapp-kampanjen STOPP VOLD MOT KVINNER, Stop violence against women - NKS - FNs internasjonale dag for avskaffelse av vold mot kvinner Mandag 25 november 2013.





Sanitetskvinnene går i bresjen for å bryte tabuer og bekjempe vold mot kvinner. Vi finner oss ikke lenger i at det som skjer i hjemmet skal forbli innenfor husets fire vegger, og går i bresjen for å bryte tabuer, bekjempe vold mot kvinner og kreve økt fokus på forebygging, et tilstrekkelig hjelpeapparat og økt rettssikkerhet. All vold er kriminelle handlinger som påfører de som rammes betydelige helseplager og skader - noen tilfeller ender det med drap. Når kvinner utsettes for vold, rammes også deres barn, og antall saker som meldes til politi og hjelpeapparat er økende.
I hele livsløpet
Volden kjenner ingen grenser og rammer jenter og kvinner i alle aldre, og Sanitetskvinnene har derfor tiltak og aktiviteter som er tilpasset ulike livsfaser. Økt kunnskap om vold og overgrep er særlig viktig blant barn og tenåringer, både for å forebygge og for å sette de unge i stand til å identifisere straffbare handlinger. I forhold til voksne kvinner arbeider vi bredt for å forebygge vold og seksualisert vold, og overfor seniorene har vi i tillegg ekstra fokus på å forebygge og hindre at vold i institusjoner.
Veiledning til voldsutsatte
Sanitetskvinnene arbeider også for å hjelpe voldsutsatte kvinner. Kvinnerommet er et profesjonelt lavterskeltilbud som gir veiledning til voldsutsatte kvinner. Dette tilbudet gis nå gjennom et pilotprosjekt i Sandnes, og vil etter pilotperioden bli vurdert etablert i alle landsdeler. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar