"De røde damene" lever i nuet, er glade og positive og de fokuserer på å gjøre det beste ut av dagene og livet slik som livet ble...

Noen av damene er nettopp blitt trykket opp som kunstkort.

Det er et ønske at damene finnes og selges fra NKS veiledningssentrene for pårørende i hele Norge - til inntekt for arbeidet med barn, unge og voksne pårørende til rusmiddelavhengige.

lørdag 10. august 2013

Nyttige lenker - Våg å snakk om det som ligger ditt hjerte nærmest

"  Våg å snakk om det som ligger ditt hjerte nærmest " - J.M.Tvedt

Nyttige lenker

Veiledningssenteret for pårørende
Veiledningssenteret for pårørende - Sandnes

Helsenorge
Den nye offentlige helseportalen med mye bra informasjon
Rustelefonen
Nummeret er 08588, og tjenesten er åpen alle dager mellom kl. 11.00 og 19.00
Rustiltak
Gir en landsdekkende oversikt over tiltak for rusmiddelmisbrukere
Kriminalomsorgen
Gir en oversikt over alle fengelsinstanser i Norge, lover og regler. Pårørendes rettigheter.Hvilke tilbud de har til innsatte. Samarbeidspartnere m.m .
For fangers pårørende
Foreningen for Fangers Pårørende (FFP) har som sin viktigste oppgave å gi støtte og råd til familie og venner av innsatte i fengsel, og å arbeide for synliggjøring og bedrede vilkår for pårørende. 

Statens Institutt for rusmiddelforskning (Sirus)
På Statens institutt for rusmiddelforsknings nettsted finnes informasjon om instituttets virksomhet, publikasjoner, rusmiddelstatistikk samt informasjon om forskningsvirksomheten
Voksne for barn
Kunnskapsorganisasjon med fokus på oppvekstvilkår og psykisk helse
Landsforbundet mot stoff
Landsforbundet Mot Stoffmisbruk (LMS) er en partipolitisk og ideologisk uavhengig organisasjon. Vi organiserer pårørende til rusavhengige og andre engasjerte personer i arbeidet for en restriktiv narkotikapolitikk og et godt behandlingstilbud for de rusavheng
Regnbueprogrammet
Regnbueprogrammet er Sørlandets Sykehus HF's tilbud til barn og unge av foreldre med alkohol eller andre rusproblemer.
Programmet er en del av et familieteam som har tilbud til pårørende av rusmisbrukere
Mental Helse
Er en medlemsbasert interesseorganisasjon som arbeider for økt åpenhet, forebygging av psykiske helseplager og et bedre helsetilbud.
Mental helse har nesten 10 000 medlemmer, lokalllag som dekker over 300 kommuner og fylkeslag i alle fylker.
Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon
Rusmisbrukernes Interesseorganisasjon arbeider bla. for å ivareta rusmisbrukernes interesser med bakgrunn i egne erfaringer som tidligere rusmisbrukere. RIO jobber mot all form for legalisering. De er en pådriver i etablering av selvhjelpsgrupper rundt om i landet og er samarbeidspartner i mange ulike prosjekter i rusfeltet.
Anonyme Narkomane
NA er er fellesskap for kvinner og menn hvor rusmidler har blitt et hovedproblem. De møtes jevnlig for å hjelpe hverandre til å holde seg rusfri ved å dele styrke, erfaring og håp. Oversikt over hvor og når de møtes finnes på nettsiden.
Anonyme Alkoholikere
AA er den selvhjelpsorganisasjonen med lengst tradisjoner både i Norge og internasjonalt. AA er et fellesskap av kvinner og menn som deler sin erfaring, stryke og håp med hverandre for at de kan løse sitt felles problem og hjelpe andre å friskne til fra alkoholisme. Grunnstammen i AA er en alkoholiker som hjelper en annen.
Helsedirektoratet
Her kan du finne informasjon om hvilken behandling spesialisthelsetjenesten kan hjelpe med dersom ikke en selvhjelpsgruppe kan ivareta dine behov.
Hjemmeside til Politiets Kriminalitetsforebyggende Forum (PKF) - jobber etter visjonen "sammen for et tryggere nærmiljø". Sidene har mye oppdatert informasjon om hva som skjer på det forebyggende feltet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar