"De røde damene" lever i nuet, er glade og positive og de fokuserer på å gjøre det beste ut av dagene og livet slik som livet ble...

Noen av damene er nettopp blitt trykket opp som kunstkort.

Det er et ønske at damene finnes og selges fra NKS veiledningssentrene for pårørende i hele Norge - til inntekt for arbeidet med barn, unge og voksne pårørende til rusmiddelavhengige.

onsdag 21. august 2013

Alle Pårørende takler det å ha en rusmisbruker rundt seg ulikt, fordi ethvert menneske er unikt og utfordringene kan være så forskjellige hos den enkelte.




Alle Pårørende takler  det å ha en rusmisbruker rundt seg ulikt, fordi ethvert menneske er unikt og utfordringene kan være så forskjellige hos den enkelte.  
Påkjenningene pårørende opplever er betydelige, og mange beskriver situasjonen som en kronisk sorgstilstand som påvirker livet negativt i betydelig grad. Pårørenderollen kan være midlertidig eller varig, med ulike konsekvenser sosialt, fysisk og psykisk. Rollen er preget av en rekke nyanser. Pårørende kan være alt fra en ektefelle til et barn, en venn eller en tante. I tillegg har man tidsaspektet, der man kan ha ulike funksjoner og belastninger til ulik tid. Situasjoner oppleves ulikt, og pårørende selv er alle forskjellige. Fellestrekket er et  stort behov for hjelp, støtte og veiledning, særlig med tanke på grensesetting. Det tok en god stund før jeg selv fikk kjennskap til Veiledningssenteret for pårørende på Sandnes, men etter  mitt første besøk,  så mitt eget liv en smule lysere ut, og det var godt å kunne dele sorgen og smerten med et menneske som forsto, samtidig motta gode råd, veiledning om hvordan jeg kunne håndtere situasjonen. Jeg vil med disse ordene oppfordre alle som enda ikke har tatt dette skrittet om å søke hjelp.

"Friheten er som luften. Først når en ikke har den, merker en hva den betyr."

Veiledningssenteret for pårørende – Sandnes

 

Tlf: 51 66 42 02

Veiledningssenteret for pårørende er en hjelpe- og støtteinstans for pårørende til rusmisbrukere og pårørende til innsatte i fengsel/politiet er i kontakt med. Veiledningssenteret er en stiftelse opprettet av Norske Kvinners Sanitetsforening,(NKS), Rogaland.
Signe Nijkamp er daglig leder
Adresse:
Veiledningssenteret for pårørende
Flintergt.
4
4307 Sandnes



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar